OMVISNING på Glyptoteket

BERIGET & BERUSET.

FORSVUNDNE SKATTE FRA ROMERRIGET” 

OMVISNING I SÆRUDSTILINGEN

BERIGET & BERUSET.

FORSVUNDNE SKATTE FRA ROMERRIGET” 

NY CARLSBERG GLYPTOTEK

Denne spændende særudstilling kan beses på Glyptoteket indtil d. 2. september 2018. Udstillingen viser den meget spektakulære sølvskat, som en bonde fandt ved landsbyen Berthouville i Nordfrankrig i 1830. Skatten består af statuetter, kander, skåle, offerskåle m.m. fra 1. til 3. århundrede e.Kr. og vejer tilsammen næsten 25 kg. På det sted, hvor skatten blev fundet, har man senere ved arkæologiske udgravninger fundet to templer. Det ene tempel har været til Merkur. Mange af genstandene har samme navneindskrift på en romer. Nu mener man, at det må være navnet på den oprindelige ejer, som senere har ofret sin skat til Merkur. Heldigvis er tempelskatten ikke blevet spredt for alle vinde. Tempelskatte bevaret i deres helhed, og til og med af så høj kunstnerisk kvalitet er sjældne. Skatten opbevares på Bibliothèque nationale de France i Paris. Eftersom denne skat sjældent er blevet vist uden for Frankrig, er det lidt at et ”scoop”, Glyptoteket har gjort ved at få lov til at låne og vise den. Antikkens Venner arrangerer to omvisninger med højst 15 deltagere pr. gang.

Første omvisning ved Helmer Munch Andersen, klassisk arkæolog,  fredag d. 8. juni 2018 kl. 12.00. Efter museumsbesøget går vi til en nærliggende restaurant og får frokost.

Anden omvisning ved Helmer Munch Andersen, klassisk arkæolog,  torsdag d. 14. juni 2018 kl. 19.00. Intet restaurationsbesøg efter omvisningen.

Mødested: Vi mødes foran billetkontoret i kælderen. Entré må påregnes.

Tilmelding til Helmer Munch Andersen på tlf. 40 40 88 20 eller mail: helmer.m.andersen@gmail.com

Ved tilmelding angiv, hvilken omvisning du ønsker at deltage i. Hvis du ønsker at deltage i den første, også om du ønsker frokost.